Kuvaus

360-kuva

360-kuva on kuva, jossa ollaan ikäänkuin kuvan sisässä ja katsotaan ulkopuolista maailmaa sieltäkäsin.
3d-maailmassa tätä muotoa käytetään yleisesti esimerkiksi ympäröivän tilan kuvaamiseen.

Kamerat

On olemassa kameroita, joilla voi ottaa 360-kuvia. Kuvia otetaan samanaikaisesti 6 kappaletta : edestä, sivuilta, takaa, ylhäältä ja alhaalta. Näistä muodostetaan kuva joka on suhteessa 2:1 (esimerkiksi 4000×2000 pikseliä). Tällainen kuva on nimeltään equirectangular. On olemassa myös muunlaisia kameroita, niistä löytyy tietoa netistä hyvin paljon.

Kuvan tekeminen mallintamalla

Kun tilaa ei vielä ole, mutta suunnitelma siitä on, voidaan 3d-tila mallintaa suunnitelman ja pohjapiirustuksen pohjalta. Tällöin rakennetaan tila mistä kuva halutaan ottaa ja sitä tarkastella.
Alla olevassa esimerkissä on mallinnettu keittiö : seinät, lattia, katto, ikkunat, kaapit, laitteet, valaistus, jne. Mallinnetuille elementeille on määritellty halutut materiaalit. Mallinnuksen jälkeen 3d-malleista voidaan luoda 360-kuva. Liikuta kuvaa hiirellä tai kosketusnäytön kautta.

Käyttötarkoitus

Kun kuva on luotu voidaan tilaa tarkastella suoraan sen sisältä ja katsoa miltä tila näyttää. Keittiö on yksi esimerkki. Muita huoneita voi kuvata samalla tavalla. Samaa menetelmää voidaan käyttää myös ulkotiloista, abstrakteista ympäristöistä ja niin edelleen. Jokainen tilaan kuuluva esine on mallinnettava.

Etuna esimerkiksi keittiösuunnittelussa on se, että voidaan vaihdella eri materiaaleja, kalusteiden paikkoja voidaan vaihtaa ja kokeilla eri laitteita. Erilaista valaistusta voidaan kokeilla, eri valotehoilla ja sijoitttelulla. Näin säästetään aikaa ja rahaa. Saadaan helpommin oikeanlainen lopputulos.

Kuvan tilaus ja toimitus

  • Tilaa palvelu lisäämällä tämä tuote ostoskoriin, siirry kassalle ja maksa se maksutapojen mukaan
  • Tämän jälkeen sinuun ollaan yhteydessä ja sovimme yksityiskohdat : mistä tilasta muodostetaan Facebook 360-kuva
  • Kuvan toimitusaika on yleensä noin viikko
  • Toimitus yleensä sähköpostilla tai Driven kautta – sovitaan tapauskohtaisesti

Tilaa

nyt Facebookin 360-kuva!

Kysy lisää 360-kuvista. Voit myös pyytää tarjousta muista palveluista tämän painikkeen kautta

Katso miltä keittiö näyttää 360-kuvana (Facebook)